Flightsim met Virtual Reality

We zitten er allemaal niet heel erg ver meer vanaf. Met verschillende steam games die je kunt kopen bij bijvoorbeeld gamesgratisthuis wordt het reality gamen steeds dichter bij gebracht. De spellen worden in een verhoogd tempo ontwikkeld, geperfectioneerd en uitgebracht en de kwaliteit wordt steeds beter en beter.

Echt in het steam spel zitten

De volgende stap in het gamen gaat zijn om echt nóg meer in het spel te zitten. Dit doen ze door middel van virtual reality. Ik zelf als flightsim fan ben natuurlijk heel erg benieuwd naar een flightsim met virtual reality, zoals bijvoorbeeld met de Oculus Rift VR. Het ultieme doel van elke flightsim gamer is om een zo echt mogelijk cockpit gevoel te krijgen.

Zo hebben we al menig tools toegevoegd als een joystick, pedalen en misschien zelfs wel een game stoel die erop gebouwd is om dezelfde houding aan te nemen als je in een vliegtuig zou doen. Er is alleen één probleem. Je kijkt nog steeds naar je beeldscherm.

Flightsim met Oculus Rift VR

Met wat zoeken op het interweb kom je al op heel veel coole dingen die er tegenwoordig kunnen met de Oculus Rift. Zo’n setup als deze guy is misschien nog een beetje out of reach. Je moet wel een erg groot budget hebben om dit allemaal samen te stellen. Maar we zitten er niet heel erg veel meer vanaf en als je zelf een beetje handig kunt klussen kom je trouwens ook al wel een heel end met deze gear.

Hier heb ik de video die laat zien hoe het werkt door slim gebruik te maken van een split screen. Hierdoor zie je wat de speler ziet door de Oculus Rift, maar tegelijk zie je ook wat hij doet met een camera die op hem is gericht.

Het mooie vind ik nog wel dat hij lekker op zijn witte sokjes zit te gamen, terwijl hij in zijn cockpit mega serieus bezig is met het besturen van zijn vliegtuigen en helikopters. Het is jouw huis waar je er lekker op uit trekt met je vliegtuig, tuurlijk mag je aandoen wat je wilt. Geen piloten uniform voor jou, gewoon lekker op je sokjes.

Ok, en deze game die je ziet kan nog wel een realiteitscheck krijgen. Het ziet er nog niet zo fantastisch uit. Maar ook hier komen we steeds verder in en het gaat niet lang meer duren tot je de landschappen die onder je door razen niet meer van echt kunt onderscheiden. Kijk naar de films die we tegenwoordig zien met animaties. De laatste Pixar had een zee waarbij je bijna niet meer kon zien dat deze niet echt was. En ook mensen hun gelaat gaan al steeds beter met sommige films al volledig met animaties geacteerd.

Als deze trend zich doorzet kun je binnen no time een leuke vlucht maken in jouw echte cockpit, in ieder geval zo voel je je wanneer je in je huiskamer zit in je korte broek met witte sokken.

AeroFly FS2 meest realistische

De game Aerofly FS2 staat op dit moment bekend als de meest realistiche flightsim voor de VR brillen. Aerofly van ontwikkelaars IPACS is een flight simulator die tot doel heeft om realistische visuals op de VR-brillen van Oculus Rift en Vive te tonen.Road to VR heeft er al veel over geschreven.

aerofly-fs2-flight-sim-vr

Met VR kun je eindelijk je vrije zondag binnen in een cockpit besteden met het gevoel alsof je daadwerkelijk aanwezig bent, daar achter de controls van enkele miljoenen euro’s aan vliegtuig. Aerofly FS2 is een flightsim die je deze kans wil geven met allerlei commerciële en civiele vliegtuigen. Dit zijn toestellen van tweemotorige straalvliegtuigen helemaal tot aan één persoons zweefvliegtuigen.

Deze kun je vervolgens besturen over realistisch nagebouwde terreinen en belangrijke grote monumenten. Steam biedt hem al aan en de eerste feedback van de supporters van de game op Steam is zeer goed. Vergelijkingen worden al gemaakt met de toppers uit dit soort games zoals FSX en X-Plane. De toevoeging van VR lijkt echter de titel te hebben verheven, ondanks dit nog pre-release stadium van ontwikkeling, tot een must-have-status voor de liefhebbers.

En het heeft zeker verleidelijke visuals om jezelf helemaal in op te laten gaan. Verbluffend gedetailleerde model vliegtuigen en een super gedefinieerd foto-realistisch terrein. Op dit moment zitten er in het basispakket 16 vliegtuigen en zijn er mogelijkheden om met extra betaalde DLC dingen toe te voegen zoals extra terrein packs met een hoge resolutie voor bijvoorbeeld het vliegen over Zwitserland.

Dit zijn de soort games die er op steam aan gaan komen, en je kunt er maar beter klaar voor zijn met je Oculus of je Vive. Tenminste, als je jezelf serieus neemt als gamer 🙂

 

flightsim-besturen-met-virtual-reality-headset

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s